Actorul Vladimir Zelenski, candidat la funcția de președinte al Ucrainei, anunță că împotriva sa a fost inițiată o cauză penală

Actorul de comedie, candidat la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, susține că împotriva sa și a studioului „Kvartal 95” a fost inițiată o cauză penală privind spălarea de bani. Mai mult, acesta a anunțat că persoane necunoscute îi amenință familia.

Declarația a fost făcută în mesaj video lansat pe Facebook.

„Puterea a întrecut orice limite. În primul rând, biroul este ascultat, iar în al doilea rând, a fost pornită o cauză penală împotriva mea și a studioului „Kvartal 95” pentru oarecare spălare de bani. În al treilea rând, au apărut informații că, persoane speciale caută contacte în Lugansk pentru a instala panourile mele politice acolo”, a menționt Zelenski.

El a mai spus că, cel mai probabil, în viitorul apropiat împotriva lui va mai fi deschis o altă cauză penală, precum că  în 2002 în regiunea Cernihov ar fi lovit cu mașina un bărbat.

Zilenki a declarat că persoane necunoscute amenință membrii familiei sale și copii săi.

Declarația survine după ce luni un sondaj realizat în Ucraina a arătat că Zelenski îşi măreşte avansul faţă de principalii săi contracandidaţi în cursa pentru alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura la 31 martie în Ucraina.

Conform sondajului realizat de grupul independent de evaluare Rating din Kiev, actorul (41 de ani), un novice pe scena politică ucraineană, este preferat de 25,1% dintre alegătorii care au declarat că se vor prezenta la urne.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.