/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Aglomerație la tarabele cu flori. Oamenii au luat cu asalt piețile de flori din Capitală, iar vânzătorii le-au făcut reduceri

missing
07 martie 2019, ora 19:14

În ajun de 8 martie, Capitala s-a transformat într-o seră imensă de flori. Nu doar lalelele și trandafirii au înflorit, dar și afacerile comercianților. Aceștia se laudă cu vânzări bune, iar în anumite situații chiar au dat prețurile în jos pentru a face ofertele mai atractive. Curios este și faptul că florile olandeze costau mai puțin decât cele crescute pe loc. Și dacă unii cumpărători părăseau tarabele cu doar un ghiveci, alții aveau brațele pline de flori.

De dimineață a fost forfotă la piețile de flori din Chișinău. Grăbiți, oamenii se străduiau să aleagă cele mai proaspete lalele sau trandafiri pentru a-și surprinde femeile dragi. Majoritatea cumpărătorilor au fost bărbații, care plecau din tarabe cu brațele pline.

Asta pentru tot colectivul nostru din Spitalul de Urgență, epntru toată echipa noastră de anestezie. Pentru femeile noastre dragi de femei în echipă avem. –Nu e scump? –Nu, pentru femei niciodată nu e scump.

La preț nu mă uit. Dar pentru ce să mă uit la preț, dacă mama mea e scumpă?

Cele mai importante din viața mea sunt mama, soția și mătușa. –Nu vă este greu să stați cu atâtea flori în brațe? –Deloc. Pentru ele nu îmi e greu niciodată. Cred că în această zi frumoasă nu mai contează prețurile.

Odată se poate!

Vânzătorii povestesc că bărbații au ales florile cu multă grijă, dar s-au uitat și la cât de plin le e buzunarul.

Majoritatea bărbaților cumpără volum, lor le place volumul. Doamnelor le place calitatea.

Dar dacă vede că e oleacă mai ieftin, atunci atrage tot. Dar dacă e mai scump, atunci bărbatul se gândește să ia sau nu.

Iar ca ofertele să fie mai atrăgătoare, comercianții au făcut și reduceri.

Preț normal, chiar mulți spun că anul trecut a fost mai scump, anul acesta mai ieftin.

Noi ne străduim cumpărătorii noști să nu-i obijduim, să ne facem prieteni. Și să rămânem prieteni și după 8 martie.

Paradoxal, dar la vânzătorii din stradă, florile autohtone erau mai scumpe decât cele importate.

15 lei e orice floare. Sunt din Moldova, la noi în sere crescute.

De la 12 lei și mai scump. 12 lei sunt aceștia mici. Sunt din Olanda, nu din Moldova. Dacă lalelele autohtone pot rezista câteva zile, atunci cei olandezi pot până la două săptămâni.

Totuși, pentru a ține sub control prețurile, vânzătorii au fost vizitați și de poliție.

Nereguli nu prea sunt. Majoritatea sunt gospodării țărănești, cresc florile vii în grădinile proprii și dispun de autorizație”, Viorel Gorci, Șeful Sectorului de Poliție nr. 2.

Pentru că mâine e zi liberă, angajatele instituțiilor de stat au fost surprinse din avans. La Centrul Național Anticorupție și-au întâmpinat colegele în uniformă, oferindu-le trandafiri. Și reprezentanții Inspectoratului Național de Investigații au oferit trandafiri femeilor. Ziua Internațională a femeii fost instituită în 1977, printr-o Rezoluție a Adunării Generale a ONU.

 

Reporter: Diana Popa

Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram