‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 350 de milioane de lei au fost investiți în sectorul vitivinicol anul trecut

Peste 350 de milioane de lei au fost investiți în sectorul vitivinicol anul trecut

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cu câțiva ani în urmă, sectorul vitivinicol din țară se afla într-o stare deplorabilă, acum însă acesta generează cele mai multe locuri de muncă în mediul rural. Viticultura și vinificația lăsate în umbră cândva, sunt acum unele dintre cele mai apreciate, fapt confirmat și de investiția celor 350 milioane de lei în acest sector, dintre care 184 milioane pentru înființarea plantațiilor, iar 82 pentru modernizarea vinăriilor.

La moment, sunt înregistrate 187 de vinării, 68 dintre care au propriile plantații de viță de vie. 71 de vinificatori produc vinuri cu Indicație Geografică Protejată, cei mai mulți fiind înregistrați în zona Valul lui Traian. Suprafața totală a plantațiilor cu soiuri tehnice este de 74 200 de hectare, prevalând soiurile albe.

Un alt motiv de bucurie pentru producătorii viticoli din țară a fost roada înregistrată anul trecut, care a atins una dintre cele mai înalte valori din ultimii ani. Cu părere de rău, însă, o parte din strugurii recoltați erau de o calitate proastă, din cauza condițiile de mediu nefavorabile.

Datele au fost prezentate în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale a Filierei Vitivinicole „Anul Vitivinicol 2018”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›