image
Sursa foto: privesc.eu

Slusari: De ce Guvernul nu-și asumă răspunderea pentru promisiunile lui Plahotniuc? Au avut bani strict până la alegeri

Izolat de finanțare externă, regimul Plahotniuc a avut bani electorali strict până la alegeri, scurgând tot ce este posibil, inclusiv prin amenzile usturătoare, din agenți economici și împrumutând miliarde de la bănci., afirmă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, deputat ales pe lista blocului ACUM.

„Plahotniuc a promis câte 600 de lei de Paști pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2000 de lei. De ce Guvernul Filip nu și-a asumat răspundere pentru proiectul respectiv de lege? Tot el a cântat că fiecare copil cu vârsta până la 18 ani va primi lunar câte 200 de lei. Dacă sunt bani, de ce Guvernul nu își angajează acum răspundere pentru acest act normativ? Oare nu Plahotniuc a promis în plină campanie electorală că pensiile vor fi indexate până la 1 aprilie? Atunci el a dosit informația că, după modificarea legii privind sistemul public de pensii, la inflația de sub 2%, pensiile nu se indexează. Iar cei care au calculat dinamica prețurilor în anul 2018 au ajuns la concluzia că viața noastră nu a devenit mai scumpă nici cu 2%. Apropo, dacă ar fi rămas sistemul vechi de indexare, toate pensiile ar trebui să fie majorate începând cu 1 aprilie cu 7,5%”, a menționat Alexandru Slusari.

În opinia vicepreședintelui Platformei DA, acum Plahotniuc are nevoie de un țap ispășitor pentru promisiunile lui iresponsabile.

„Fie un prim-ministru din alt partid, fie blocul electoral ACUM care nu vrea să facă coaliție cu mafia. Nu, Vlad Capone, ești obligat să răspunzi plenar pentru toate macaroanele fără „tușoncă”, puse pe urechile alegătorilor sau să ceri salvare de la vasalul tău Dodon”, a mai spus Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: