Rezultate Alegeri 2019: Câți oameni au votat pentru decriminalizarea consumului și deținerii de marijuana

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din 24 februarie 2019, candidatul independent pe circumscripția nr. 28 din Chișinău, Dumitru Cebotărescu, nu ajunge în Parlament, pierzând lupta electorală în favoarea socialistului Vlad Batrîncea, scrie Altfel.md.

Foto: Dumitru Cebotărescu/Facebook

Dumitru Cebotarescu a fost unicul dintre pretendenții la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova care a inclus în lista de priorități, pe lângă dezvoltarea turismului și lupta cu corupția, decriminalizarea consumului și deținerii de canabis până la 5 grame, fapt pentru care a ajuns să fie unul dintre cei mai criticați candidați din listele uninominale.

Potrivit rezultatelor finale prezentate de CEC, pentru Dumitru Cebotărescu, mai curând pentru legalizarea marijuanei, au votat 572 de oameni.

Prioritățile candidatului Dumitru Cebotarescu / Sursa:Facebook/Dumitru Cebotărescu

Cel puțin în sectorul Râșcani al Capitalei atâția oameni își doresc decriminalizarea consumului și deținerii de canabis.

Acest lucru înseamnă că Moldova mai are cale lungă până la acest pas, chiar dacă avem în față exemple demne de urmat, precum Olanda, Portugalia, Marea Britanie, Canada, SUA, și Australia, fiecare dintre ele cu legislații adaptate diferit în acest sens.

PROCES-VERBAL privind totalizarea rezultatelor votării la alegerea deputatului pentru circumscripția uninominală nr. 28, mun. Chișinău întocmit de Consiliul electoral al circumscripției electorale nr.28, mun. Chișinău / Sursa:cec.md

Dumitru Cebotărescu s-a plasat pe ultimul loc, acumulând de 18 ori mai puține voturi decât fruntașul listei - socialistul Vlad Batrîncea, care a primit votul a 10 348 de cetățeni.


Pub