Ex-ambasadorul RM la ONU: „PD îi va face culpabili pe liderii blocului ACUM de alierea sa cu PSRM”

Partidul Democrat îi va face culpabili pe cei din ACUM de alierea sa cu PSRM. Cel puțin, asta a declarat fostul ambasador la ONU, Vlad Lupan, în cadrul unui interviu pentru dw.com.

Foto: UNIMEDIA

„Oficializarea relației PDM+PSRM ar elimina percepția firavă că PDM este partid pro-SUA, care vrea să rupă Republica Moldova din sfera de influență a Rusiei. PDM ar prefera o „ne-coaliție”, dacă așa ceva ar fi posibil. Dar nu văd cum ar putea fi justificată și „vândută” o asemenea „ne-coaliție” partenerilor externi. Prin faptul că le-a scris o scrisoare în primul rând celor din ACUM, liderul PDM vrea să-l credem că a rămas pro-occidental, pro-SUA. Refuzul blocului ACUM de a negocia o coaliție cu PDM îi oferă un argument pentru începerea discuțiilor cu PSRM. Acuzațiile că ACUM va fi responsabil pentru deturnarea cursului european al Moldovei nu vor întârzia să apară”, a menționat Lupan.

În acest sens, dânsul a susținut faptul că PD îi va face culpabili pe cei din ACUM de alierea sa cu PSRM.

„Adică, Plahotniuc vrea să folosească blocul ACUM ca țap ispășitor ca să amortizeze decepția simpatizanților săi de pe urma alianței cu PSRM. El speră să-și poată menține relația cu SUA, deoarece restabilirea relației cu UE e puțin probabilă. Plahotniuc înțelege asta”, a conchis ex-ambasadorul RM la ONU.

Amintim că recent, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a susținut în cadrul unui interviu că blocul ACUM se va face responsabil pentru o eventuală criză politică, după ce au refuzat crearea unei coaliții cu democrații, deputatul ales din partea blocului.

Cu o reacție în acest sens a venit deputatul ales din partea blocului ACUM, Dumitru Alaiba, care s-a arătat indignat de afirmațiile liderului PD.

„Domnule Vlad Plahotniuc, încercați să reveniți la realitate. Se pare că v-ați rupt de ea definitiv. Faptul că unica forță pro-europeană nu admite nici minuscula probabilitate să facă o alianță cu voi este rezultatul activității voastre, a atacurilor voastre, a minciunilor voastre răspândite profesionist. Ați anulat alegeri. Ne-ați impus un sistem electoral infect. Ați inundat țara cu bani murdari, cu concerte și mită electorală”, a scris deputatul ales din partea blocului ACUM”


Pub