Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Intoxicație alimentară la un gimnaziu…

Intoxicație alimentară la un gimnaziu din comuna Tohatin. 10 elevi au fost internați în spital

Zece elevi de la un gimnaziu din comuna Tohatin au fost internați în spital după ce ar fi consumat alimente la cantina instituției. Copiii, cu vârstele cuprinse între 7 – 15 ani, au fost transporați la spital cu semne de intoxicație alimentară.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, elevii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase. Doi dintre aceștia se află în secția de reanimare fiind într-o stare gravă-medie, dar stabilă.

Potrivit Ministerul Sănătății, copiii s-au intoxicat după ce au consumat alimente la cantina Gimnaziului nr. 74, com. Tohatin. Agenția Națională pentru Sănătate Publică, desfășoară investigație epidemiologică pentru a stabili cauza intoxicației.

Pe 6 martie, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a mers la Spitalul Municipal să verifice starea copiilor intoxicați. Medicii l-au asigurat „că elevii sunt în afara pericolului și vor primi cel mai bun tratament”.

Până la stabilirea cauzei intoxicației, primarul interimar a solicitat suspendarea activității Combinatului alimentar „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livrează alimente inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu