Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aprobarea Planului de acțiuni pentru lucrările de reconstrucție și amenajare a Parcului „Alunelul"

   2933

Primăria municipiului Chișinău a aprobat Planul de acțiuni pentru reconstrucția și amenajarea Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei, lucrări care vor fi realizate pe parcursul anului curent. O dispoziție în acest sens, a fost semnată de Primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Documentul prevede o serie de activități de pregătire pentru începerea lucrărilor, calendarul pe tipuri de lucrări, precum și subdiviziunile/serviciile responsabile de executare. Beneficiar al Proiectului de renovare a parcului este Pretura sectorului Buiucani.

Principalele tipuri de lucrări, în contextul reconstrucției și amenajării Parcului „Alunelul" se referă la: reparația și modernizarea intrărilor în parc, renovarea aleilor pietonale existente, precum și amenajarea aleilor noi; construcția unui stadion de minifotbal, amenajarea pistei pentru bicicliști, schimbarea mobilierului urban și amenajarea zonelor verzi; renovarea iluminatului public și a celui decorativ; a rețelelor de apă, canalizare și a celor electrice. De asemenea, Planul prevede strămutarea stației de așteptare a transportului public de la intrarea principală în parc.   

Conform Planului de acțiuni, finalizarea lucrărilor reconstrucție și amenajare a Parcului „Alunelul" este prevăzută pentru luna septembrie, a.c.

Pentru realizarea proiectului enunțat, municipalitatea a prevăzut surse financiare în valoare de 5 mil. lei.