Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea iluminatului public pe strada Kiev, sectorul Râșcani

   1620

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri a fost inaugurat iluminatul public de pe strada Kiev, sectorul Râșcani al capitalei. La eveniment a participat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, reprezentanți ai Direcției generale transport public și căi de comunicație, ai ÎMREI „Lumteh", etc.

Lucrările de reabilitare a iluminatului public pe str. Kiev au fost executate pe parcursul lunilor februarie - martie, a.c., fiind înlocuite 120 de lămpi pe bază de LED. De asemenea au fost schimbate cablurile de alimentare și consolele pentru iluminarea simultană a părții carosabile și a trotuarelor. Costul proiectului este de 580 mii lei.

Ruslan Codreanu a ținut să menționeze că evenimentul de astăzi reprezintă cea de-a cincea arteră importantă din oraș, unde a fost reabilitat iluminatul public. Iar acesta înseamnă mai multă siguranță pentru pietoni, cât și în trafic. Edilul a dat asigurări că până în aprilie, Chișinăul nocturn va fi mai luminos decât în prezent, deoarece atunci vom avea deja 10 străzi iluminate modern.

Pe parcursul anului 2019 urmează a mai fi modernizat iluminatul public pe străzile: Calea Moșilor, Calea Ieșilor, bd. Moscova, str. Muncești și sectorul Budești 2.