Image-Description
Blocul ACUM, agendă ambițioasă în Parlament; Andrei Năstase: Avem voință politică și îi încurajăm pe ceilalți să facă la fel
Politic 6 martie 2019, 14:30 | 4534

Blocul ACUM Platforma DA și PAS anunță că va iniția procedurile de declarare oficială a caracterului capturat al statului, a instituțiilor de reglementare și de drept.

Astfel, opozița proeuropeană va propune elaborarea și adoptarea cadrului normativ privind reformarea instituțiilor capturate și demiterea conducerii CNA, BNM, ANI, CEC precum și a membrilor Curții Constituționale, ANRE și CCA „desemnați contrar legii, pe principii clientelare și oligarhice”. Un capitol prioritar va fi și demisia actualului Procuror General.

„Pentru toate acestea e nevoie de voință politică. Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS are această voință politică și încurajează pe toți cei ce au obținut mandat de la oameni să facă la fel”, a declarat Andrei Năstase.

Blocul ACUM Platforma DA solicită instituirea unor comisii parlamentare de anchetă privind investigarea furtului miliardului, de investigare a modului de implementare a legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală în contextul spălării și legalizării miliardelor furate de la oameni.

„Vom demara noi demersuri interne și externe pentru obligarea Băncii Naționale la publicarea întregului raport Kroll 2, precum și privind investigarea internațională a fraudei bancare și a spălătoriei de zeci de miliarde de dolari, marele beneficiar al cărora este uzurpatorul PUTERII de stat, Plahotniuc”, afirmă Andrei Năstase.

Nu va lipsi din agenda blocului ACUM și anularea prevederilor din legea cetățeniei, care permite dobândirea cetățeniei contra cost, cu obligarea Guvernului de a publica toată informația privind lista persoanelor, care pănâ în prezent au primit cetățenia în baza așa ziselor investiții.

De asemenea, pentru a preveni eventuale fraude electorale și pentru a reveni la o procedură electorală în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția, blocul ACUM va iniția modificări la Codul electoral.

Mai exact, este vorba de revenirea la sistemul proporțional; votarea cetățenilor din Diaspora cu buletinele de identitate și pașapoartele cu termenul de valabilitate expirate; interzicerea agitației electorale în ziua alegerilor; asigurarea accesului egal al tuturor concurenților electorali la mass-media în perioada electorală.

Opinia ta contează. Comentează!