10:30:47 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Un deputat ales pe lista Blocului „ACUM”, BURSIER al fundației lui Vlad Plahotniuc? Cum comentează Radu Marian această informație

Politică 06.03.2019 13:00 Vizualizări7131 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un deputat ales pe lista Blocului „ACUM”, BURSIER al fundației lui Vlad Plahotniuc? Cum comentează Radu Marian această informație facebook


Deputatul ales pe listele Blocului „ACUM”, Radu Marian, ar fi fost bursier al Fundației „Edelweiss”, înființată de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Acesta ar fi fost sprijinit financiar de Plahotniuc pentru ca să-și poată continua studiile. De partea cealaltă, Radu Marian neagă că a fost bursier „Edelweiss”, dar afirmă că mama și fratele său au primit finanțări de la fundația lui Plahotniuc.

Potrivit actual.md, Radu Marian era considerat prieten al Fundației „Edelweiss”, chiar dacă acum îl critică pe Vlad Plahotniuc și a semnat angajamentul de a nu face o coaliție cu PD.

„Radu Marian a cântat pe aceeași scenă pe care a urcat și Vlad Plahotniuc. S-a întâmplat în 2013, la Gala „Edelweiss”. Atunci, „integritatea și principiile” nu l-au împiedicat să-și dezvolte cariera pe banii lui Vlad Plahotniuc”, scrie sursa citată.

De finanțare din partea liderului PD au beneficiat și continuă să beneficieze și rudele lui Radu Marian, se arată în știrea publicată de actual.md: „Mama contestatarului aprig al liderului democraților, Elena Marian, preşedinta Asociației Muzical-Corale din Moldova, este organizator al festivalului „Colinde, colinde”, sponsorizat de Fundaţia „Edelweiss”, a lui Vlad Plahotniuc. În acelaşi timp, fratele lui Radu Marian, Andriano Marian, este conducător al Chişinău Youth Orchestra, la fel finanţată de „Edelweiss”.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, deputatul ales, Radu Marian, spune că informația potrivit căreia ar fi fost bursier al fundației conduse de liderul PD e „un fals grosolan”.

„Este un fals grosolan. Eu am învățat în Statele Unite timp de un an, în baza unei burse oferite de Departamentul de Stat al SUA. Am făcut masterul în Scoția, Marea Britanie, în baza bursei Chevening oferite de Guvernul Marii Britanii. Nu știu de unde au luat că „Edelweiss” mi-au finanțat studiile”.

Totodată, Radu Marian afirmă că mama și fratele său au fost sprijiniți de fundația respectivă: „Ceea ce e corect e că orchestra fratelui meu a primit finanțare de la multe organizații internaționale, dar la fel primit și din partea „Edelweiss”. Mama mea, la fel, a organizat câteva concerte corale cu finanțarea lor. Decizia le-a aparținut. Dar eu nu am absolut nicio legătură cu aceste finanțări. Și e important să menționez că orchestra fratelui meu nu mai este finanțată de „Edelweiss””.

Întrebat dacă a cântat la Gala „Edelweiss” din 2013, aceasta ne-a răspuns: „Da, am cântat acum șase ani. Mama mea, întrucât primise finanțare, m-a rugat să cânt la acel concert și n-am primit absolut niciun onorariu de la nimeni pentru asta. În acel moment știam că „Edelweiss” aparține lui Plahotniuc și știam că e un personaj dubios și e mai bine să nu te legi cu el, dar eram mai tânăr și nu realizam întrutotul cât de toxic e să te afiliezi cu această persoană. Dar de la a cânta o piesă într-un concert și a zice că „primesc finanțare pentru studii de la „Edelweiss”” e cale lungă. Deci, toată povestea e pur și simplu un fals prost executat”, a conchis Marian.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md