(foto) UE va oferi cinci milioane Euro pentru dezvoltarea și abilitarea societății civile din Moldova

ue_osc_1

Uniunea Europeană (UE) și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei au dat startul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”. Bugetul total al proiectului este de circa 5 milioane Euro oferite de Uniunea Europeană.

Obiectivul general al acestui proiect este de a spori participarea activă și constructivă a cetățenilor la procesele decizionale locale, regionale și naționale în domeniul serviciilor publice.

ue_osc_1

Participarea și angajarea cetățenilor în procesul de planificare și livrare a serviciilor publice le va permite acestora să monitorizeze activitatea autoritățile publice, să se implice activ în procesul decizional local. Prin intermediul proiectului cetățenii vor fi împuterniciți să abordeze problemele de mediu, de sănătate și să agreeze împreună cu autoritățile publice prioritățile și soluțiile.

ue_osc_2

De asemenea, se va contribui la edificarea capacităților instituțiilor publice de a utiliza metode participative și incluzive în procesele de luare a deciziilor și la elaborarea politicilor.

ue_osc_3

Proiectul va acoperi patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova: Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia. Bugetul total al acestuia este de circa 5 milioane Euro oferite de Uniunea Europeană, dintre care 3.75 milioane Euro vor fi oferite în formă de granturi pentru organizațiile societății civile. Perioada de implementare a proiectului este prevăzută până la sfârșitul anului 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente