ANSA vine cu noi detalii în cazul celor zece copii care s-ar fi intoxicat la cantina școlii

465x0_spital
Foto: Timpul.md

Pe 5 martie, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost internați 10 copii cu semne de intoxicație alimentară, doi dintre ei fiind internați în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă. În mod operativ a fost creat un grup de lucru, care s-a deplasat de urgență la Gimnaziul nominalizat pentru a stabili circumstanțele apariției toxiinfecției.

În procesul de cercetare a cazului, în total au fost prelevate 16 probe diurne (2 zile), 2 probe de apă, 17 probe de sanitație pentru investigații de laborator.

De asemenea, inspectorii STSA Chișinău s-au deplasat la unitatea de alimentație publică care a furnizat produsele alimentare și materia primă la cantina din comuna Tohatin, pentru prelevarea de probe și verificarea documentelor de însoțire a mărfii, întru stabilirea trasabilității și calității produselor alimentare furnizate.

În prezent rămân spitalizați 10 elevi, dintre care în secția de reanimare se află unul singur în stare stabilă. Copii au vârstele între 7-15 ani și învață la Gimnaziu nr.74 din comuna Tohatin, mun. Chișinău.

Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, menționează că ancheta în cazul regretabil de la Tohatin este în desfășurare în comun cu alte structuri ale statului, fiind analizate mai multe ipoteze, iar după primirea rezultatelor de laborator, agenția va prezenta concluziile și prescripțiile aplicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente