/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Orheienii, despre alegerea lui Șor. Unii consideră că Ilan Șor mai bine rămânea la primărie și că nu va reuși să facă prea multe în Parlament

missing
06 martie 2019, ora 18:00

Deși l-au votat masiv, unii orheieni deja regretă că Ilan Șor a fost ales deputat. Oamenii cred că mai bine rămânea primar și continua să dezvolte localitatea. În schimb, alții sunt de părere că va face o treabă bună în Parlament pentru că, spun ei, e om de afaceri și o să găsească o soluție. Deocamdată, Ilan Șor nu a anunțat public dacă optează pentru Parlament sau rămâne să conducă Orheiul.

Unii orheieni consideră că era mai bine dacă Ilan Șor rămânea la primărie, pentru că in Parlament oricum nu va reuși să facă multe, având doar câteva mandate.

E bine că s-a dus în Parlament, sau mai bine rămânea în Orhei? – Eu cred că mai bine la Orhei să șadă. –  De ce? – Că iată ne mai ajută cu ceva…mai știu. Dumnezeu cu noi și cu dânsul.

Credeți că din Parlament va reuși să facă mai multe? – Nu cred. – De ce? – Nu cred pentru că sunt niște situații care poate nu depinde de persoana respectivă.

Credeți că o să reușească ? – Cred că nu prea. – De ce? – Păi, dOar puține mandate, nu?

Alții spun că, fiind om de afaceri, Șor va reuși cumva să găsească o soluție.

Eu socot că e bun businessman și o să poată. – Cum? – El știe cum. He, he.

O să se descurce el dacă o să intre el acolo o să facă „delă.

Sper că va face coaliție. – Cu cine? – Nu vă pot spune deocamdată.

Dumnealui a spus că nu lasă orașul. Unde nu ar lucre el de oraș o să aibă grijă să-l ridice.

Cât despre dosarul în care a fost condamnat pentru fraudă bancară, oamenii cred că Ilan Șor nu este vinovat.

– Nu-i corect nică. Tot e „loj”. Dar că a fost condamnat deja la 7 ani și 6 luni? – Ei, asta „ot nechevo delati” l-a propus cineva cumva ceva și deatâta. Dar el nu o fost.

El e tânăr și pe dânsul l-au apăsat.

Alții spun că de furat fură toți, însă el s-a împărțit cu poporul. Totuși, îi recomandă să nu mai calce pe aceeași greblă.

Ce a făcut, să nu mai facă și să lucreze pentru popor ca să-l pomenească de bine că nu l-a primi pământul.”

Toți au furat, dar el face pentru oameni.

Pentru candidatura lui Ilan Șor, pe circumscripția uninominală nr 18 – Orhei, au votat aproape 18 mii de oamenii, ceea ce reprezintă circa 60 la sută din voturile exprimate. Partidul pe care îl conduce va avea în noul Parlament 7 deputați. Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. În prezent acesta se află în libertate pentru că sentința nu este definitivă și va intra în vigoare doar după ce se va expune și Curtea de Apel Cahul. Acesta se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram