/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Promisiuni electorale, date uitării. Locatarii unui bloc din sectorul Ciocana se plâng că reparațiile promise de Chiril Gaburici nu au fost încheiate

missing
06 martie 2019, ora 18:11

Au trecut alegerile, au fost date uitării și unele promisiunile electorale. De asta spun că s-au convins locatarii unui bloc din sectorul Ciocana, în interiorul căruia, înainte de scrutin, Chiril Gaburici le-ar fi promis să facă reparație. Oamenii spun că fostul candidat de pe listele Partidului Democrat ar fi bătut personal din ușă în ușă și ar fi colectat semnături pentru a începe lucrările. În schimb, oamenii erau îndemnați să-l voteze. Reparația a început în scurt timp, însă după alegeri, muncitorii s-au făcut nevăzuți. Acum, vopseaua și uneltele stau lăsate în voia sorții chiar pe scările blocului.

După care s-a lăsat tot. Iată uitați-vă cum a fost lăsat. Lipiciul ăsta tot lăsat pe pereți. Pereții neterminați, adică imposibil, eu nu-mi dau seama ce se face.

Aici așa ceva se întâmplă după reparația lor. Încă e bine că doar miroase.

Întrebați cine le-a promis reparația, oamenii au rostit același nume: Chiril Gaburici. Oamenii își amintesc bine momentul când candidatul PD pe circumscripția lor a venit cu această propunere.

Înainte de alegeri aici a fost domnul Gaburici și a spus că va face reparație în bloc ca să-l votăm. A zis dacă îl votăm, peste tot va fi ordine.

–Gaburici a venit personal la dvs? –Nu, din numele lui au venit. –Și ce au promis? –Au promis că vor face reparație gratuit, ca să votăm pentru el. Au și sunat din numele lui. Noi ne-am semnat, dar nu au finisat. Noi singuri deja am făcut. –Dar pentru ce ați semnat? –Am dat acordul pentru reparație gratuită.

Locatarii povestesc că muncitorii s-au făcut nevăzuți de mai bine de o săptămână. Totuși, astăzi, un bărbat care, din spusele locatarilor, este șeful echipei, ar fi venit la fața locului pentru a strânge uneltele de lucru. Cum a văzut echipa TV8, s-a ascuns însă în mașină.

Iată acum domnul a vorbit, a spus că nu poate să se decidă cu culoarea și a vorbit până acum. A văzut camerele, s-a întors și s-a dus.

Nu cunosc absolut nimic despre ce vorbiți. –Locatarii spun că dvs ați fi șeful brigadei. –Nu, încurcă ceva. Cer scuze. –Nu dvs sunteți? –Nu.”

L-am telefonat și pe Chiril Gaburici pentru a obține o reacție, însă acesta a răspuns că este ocupat și ne-a sugerat să revenim.

-Nu pot acum. –Dar când aș putea reveni? –În vreo jumătate de oră”, Chiril Gaburici, Miistru al Economiei și Infrastructurii.

Ulterior, acesta a răspuns că este ocupat și nu poate discuta. Chiril Gaburici a candidat din partea Partidului Democrat pe circumscripția 31 din Capitală. În urma alegerilor, el a obținut puțin peste 13 la sută, în timp ce socialistul Grigore Novoc, care a înregistrat cel mai înalt scor, a fost votat de 37% dintre cei care au ieșit la urne.

 

Reporter: Diana Popa

Imagine: Mark Diaconu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram