Petic și-a spus ultimul cuvânt
Social 5 martie 2019, 20:44 | 2456

La Judecătoria Orhei a avut loc o nouă ședință în dosarul lui Gheorghe Petic. Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr și-a spus ultimul cuvânt în dosarul în care este acuzat de viol. Petic pledează nevinovat. Presa și susținătorii lui Petic nu au avut acces în sala de judecată. Pronunțarea sentinței propriu-zise va avea loc pe 20 martie.

Sediul Judecătoriei Orhei a fost împânzit de polițiști și carabinieri. Susținătorii lui Gheorghe Petic nu au avut acces în sala de judecată. Aceștia au fost bruscați și dați afară de către mascați.

Interdicția s-a aplicat și pentru echipa noastră de filmare, deși judecătorul Veaceslav Caragia a acceptat cererea reporterului Jurnal TV, trimisă anterior, de a asista la începutul și la încheierea ședinței de judecată. Mascații au primit însă alt ordin.

Susținătorii lui Petic s-au arătat indignați de faptul că nu au fost lăsați să asiste la proces.

După aproximativ două ore, avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate, a ieșit din ședință. Ea a declarat că pronunțarea sentinței finale în dosar va avea loc pe 20 martie.

Avocata a mai spus că starea de sănătate a clientului său este foarte gravă. Dincolo de toate, el este ținut în aceiași celulă cu persoane bolnave. Petic le-a spus apărătorilor că este hrănit cu pește crud.

Ofițerul de presă al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Oleg Pantea, ne-a scris într-un comunicat că alimentația pentru Gheorghe Petic este preparată în condiții igienice. Calitatea produselor este în permanență verificată de medicul de gardă, iar în penitenciare nu se oferă deținuților mâncare înghețată, se mai arată în comunicat. Procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de închisoare. Totodată, Petic trebuie să achite o amendă 65 de mii de lei, cheltuieli judiciare. Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta respinge toate acuzațiile și declară că este un dosar politic, după ce a dezvălui o schemă de contrabandă cu țigări, creată pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie