image
Sursa foto: theverge.com

Google spune că plăteşte salarii mai mari pentru femei decât pentru bărbaţi

Google a dezvăluit, în urma unui audit intern, că plăteşte salarii mai mari femeilor decât bărbaţilor în cazul job-urilor de acelaşi nivel.

Google a realizat un audit intern cu privire la felul în care şi-a remunerat angajaţii anul trecut şi a constatat că un inginer software de nivelul 4 primeşte un salariu mai mare dacă este femeie, potrivit News.ro.

Prin urmare, susţin cei de la Google, compania americană a trebuit să plătească compensaţii în valoare totală de 9,7 milioane de dolari unui număr de 10.677 de angajaţi pentru a reduce diferenţele salariale dintre femei şi bărbaţi.

Google, care are un departament ce analizează sistemul de salariere pentru a nu crea dezechilibre între angajaţii ce ocupă poziţii de acelaşi nivel, spune că remuneraţiile mai mici plătite bărbaţilor sunt şi principalul motiv pentru care a plătit compensaţii mai mari în 2018 faţă de anul anterior.

În 2017, Google a plătit compensaţii doar pentru 228 de angajaţi din şase grupe de job-uri. Valoarea totală a compensaţiilor a fost atunci de doar 270.000 de dolari.

“Analiza noastră urmăreşte realizarea unui sistem corect de salarizare pentru angajaţii cu acelaşi job, de acelaşi nivel de competenţă şi performanţă precum şi din aceeaşi zonă geografică” spune Lauren Barbato, analistul şef pentru evaluarea angajaţilor şi a remuneraţiilor.

Google este totodată vizat în Statele Unite de un proces în care este acuzat tocmai de discriminare în remunerarea angajaţilor săi de gen feminin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: