Două minore cu vârsta de 14 și16 ani, obligate să se prostitueze, într-un apartament din capitală: Întrețineau relații sexuale cu 7-8 clienți pe zi

Doi bărbați cu vârsta de 22 și respectiv 24 de ani, ambii domiciliați în raionul Fălești, riscă ani grei de pușcărie după ce au impus două minore să presteze servicii sexuale. Aceștia închiriau apartamente în Chișinău, unde victmele au fost supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plății de 800 lei, banii fiind luați de către suspecți.

Foto: UNIMEDIA

În urma investigațiilor întreprinse de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, împreună cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI al IGP, la data de 27.02.2019 au fost reținuți doi bărbați cu vârsta de 22 și respectiv 24 de ani, ambii domiciliați în raionul Fălești, suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală necomercială și comercială.

Pe parcursul urmăririi penale s-a stabilit că de la începutul anului 2019, persoanele reținute au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze.

Astfel, în urma percheziției efectuate, procurorii și polițiștii au salvat două minore cu vârsta de 14 și16 ani, care erau determinate să presteze servicii sexuale.

Victimelor minore le este acordată consiliere psihologică specializată. Fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, după care erau adăpostite în apartamente închiriate în municipiul Chișinău. La fel, făptuitorii plasau anunțuri pe unul din portalurile de publicitate cu pozele minorelor.

Ca urmare, victmele au fost supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plății de 800 lei, banii fiind luați de către suspecți.

Zilnic, minorele întrețineau relații sexuale cu 7-8 clienți.

În prezent, se întreprind măsurile necesare în vederea identificării și altor eventuale victime, a persoanelor care cu bună - știință au întreținut rapoarte sexuale cu minore, precum și pentru stabilirea și confiscarea bunurilor obținute pe cale infracțională.

Învinuiții sunt plasați în arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile, și dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă de la 15 până la 20 ani închisoare.


Pub