(video) Un moldovean din Suceava a construit un metru de autostradă: În semn de protest față de lipsa autostrăzilor, în ziua inaugurării, va întrerupe activitatea restaurantelor pe care le deține

Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova, pentru care a plătit 4.500 de euro. Acesta a publicat și un filmuleț video care a devenit virat pe internet, în care își manifestă nemulțumirea că în România lipsesc autostrăzile, iar drumurile sunt proaste.

Așa că a construit primul metru de autostradă între Voroneț și Putna, urmând să fie inaugurat pe 15 martie la ora 15.00. Tot atunci își va suspenda activitatea celor 40 de restaurante pe care le deține în întreaga Românie pentru 15 minute.

Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore cu o echipă de 17 muncitori. Au fost folosite un escavator cu gheară pe roţi, un escavator tip macara cu şenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, şase lopeţi, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri pătraţi de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapeţii de protecţie şosea şi 12 metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susţinerea afişajelor şi indicatoarelor rutiere, informează Adevarul.

Mandachi a mai precizat că inițiativa sa este un gest de protest față de lipsa autorităților privind construcția de autostrăzi în zona Moldovei, dar și în restul României. Totodată, el a subliniat că gestul său este unul personal și că nu face parte din niciun partid.

Acesta i-a provocat pe trei antreprenori să-i urmeze exemplul: Gigi Becali, Ion Țiriac, Viorel Cataramă.

„Pentru autostrăzi fii solidar, provoacă măcar trei persoane să suspende activitatea. E foarte simplu. Eu sunt doar unul, dar dacă am fi o mie, dacă am fi un milion sau cinci milioane? Eu vreau autostradă aici, la Suceava, în Bucovina, dar tu poate vrei în Maramureș, la Craiova sau Timișoara”, a spus antreprenorul în spotul social apărut pe rețelele de socializare.


Pub