(video) Membrii ACUM vor prezenta raportul privind fraudele electorale. Năstase: „Vom merge la Curtea Constituțională”

Membrii blocului ACUM susțin că alegerile parlamentare nu au fost nici libere, nici corecte. În acest sens, în cadrul unei conferințe, a fost menționat faptul că, în următoarele zile, va fi prezentat un raport privind fraudele electorale, care va fi transmis Curții Constituționale. Mai mult, Andrei Năstase a ținut să precizeze faptul că se va cere invalidarea alegerilor din cele două circumscripții din regiunea transnistreană, Orhei, Nisporeni și Rîșcani.

„Aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte. Rezultatele obținute denotă că ,în condiții de normalitate, rezultatele erau altele. Frauda este eveidentă. A infulențat decisv rezultatul. Anulați voturile din Transistria. Dublați numărul voturilor din diaporă. Veți vedea că blocul ACUM a câștigat detașat. Prin fraudă și falsificare, Plahotniuc și-a adus complicii de la furt în Parlament. Acești indivizi au nevoie unul de altul la putere pentru a tâlhări în continuare. Acest scrutin a arătat că între cei trei a fost stabilit un blat...Am inițiat acest proces al fraudei și îl vom duce la capăt”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, Sergiu Litvinenco a menționat că în raportul ACUM sunt menționate în jur de 1500 de incidente, doar în ziua scrutinului.

„Ceea ce nu a fost semnalat nici de observatori ține de lipsa tranparenței în ceea ce privește prezentarea datelor cu privire la rezultatele alegerilor pe secțiile de vot”, a declarat Litvinenco.

În acest sens, co-fondatorul blocului ACUM, Andrei Năstase, a menționat că raportul va fi prezentat Curții Constituționale.

„Vom cere invalidarea alegrilor din cele două circumscripții din Transnistria, Orhei, Nisporeni și Rîșcani”

Amintim că ieri, 5 martie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat Curţii Constituționale, documentele și materiale necesare confirmării rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019 și validării mandatelor deputaților.

Astfel, în termen de cinci zile, Curtea Constituţională va confirmă sau infirma, printr-un aviz, legalitatea alegerilor și, respectiv, va confirma sau va infirma rezultatele referendumului republican.


Pub