Igor Dodon comentează declarațiile membrului PAS, precum că Galina Dodon ar avea dosar penal: „Mai bine ocupați-vă de lucruri serioase... de negocieri inteligente, dacă puteți”

Declarațiile membrului Partidului Acțiune și Solidaritate și deputat ales din partea blocului ACUM, Mihai Popșoi, cu privire la un dosar penal pe numele Galinei Dodon, sunt calificate de șeful statului, Igor Dodon, drept un fake news (trad. din engleză: „știre falsă”). Într-o postare pe Facebook, președintele a comentat declarațiile lui Popșoi.

Foto: UNIMEDIA

„Cum să înțeleagă cetățenii aceste semnale și mesaje? Ca „invitație” la dialog sau drept o dorință a blocului ACUM să se autoizoleze politic? Stranie încercare a blocului ACUM de a căuta parteneri pentru a lupta cu Partidul Democrat.

Vreau să amintesc tuturor, că în calitate de Președinte al Republicii Moldova nu am participat în campania parlamentară și nu sunt subiect al negocierilor post-electorale. De aceea, orice comentariu acid, orice atac care vine din partea potențialilor oponenți sau parteneri politici, este pe lîngă țintă”, a scris Igor Dodon.

Acesta s-a adresat actorilor politici și le-a recomandat să se ocupe de promisiunile electorale și de „negocieri inteligente”.

„Oamenii, cetățenii Republicii Moldova așteaptă altceva din partea clasei politice. Dacă nu puteți, atunci recunoașteți acest fapt public, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru claritatea situației politice în țară”, a conchis șeful statului.

postare / Sursa:Facebook

Popșoi a declarat, la o întâlnire cu un grup de cetățeni care le-au cerut să facă coaliție cu PSRM contra PDM, că Partidul Socialiștilor este în subordinea lui Plahotniuc și „nu ai cu cine discuta acolo. În informația pe care o deținem noi, Galina Dodon are dosar penal, candidat pentru prim-ministru deja au găsit, palma deja s-a bătut, așa că nu vreau să vă dau speranțe deșarte și să vă mint”.


Pub