(video) Gheorghe Petic, hrănit în penitenciar cu pește înghețat și ținut cu persoane infectate de HIV/SIDA și tuberculoză. Declarațiile avocatei, Angela Istrate

După ședința de astăzi în dosarul lui Gheorghe Petic de la Judecătoria Orhei, unde urma ca fostul polițist de frontieră să-și afle sentința, avocata acestuia, Angela Istrate, a declarat jurnaliștilor că clientul său este hrănit cu pește înghețat în penitenciar și ținut cu persoane infectate de HIV/SIDA și tuberculoză, iar ca dovadă Istrate a prezentat „alimentele” respective și susține că le va păstra pentru a le prezenta organelor internaționale.

Foto: captură video/Nicolae Josan

„Drept dovadă vă prezint peștele înghețat cu care este hrănit, despre care Gheorghe Petic a vorbit întreg procesul. Clientul meu mi-a mai spus că instanțele au contribuit la relele tratamente aplicate în privința sa prin înfometarea în timpul mesei, zilnice, când erau organizate ședințele de judecată”, a declarat Istrate.

De asemenea, avocata a mai menționat că starea de sănătate a lui Petic este din ce în ce mai rea și va solicita procurorilor ca acesta să fie transferat în Penitenciarul nr. 16, Pruncul, pentru îngrijirile medicale necesare.

„Starea de sănătate a lui Gheorghe Petic este una deplorabilă. Clientul meu mi-a comunicat că analiza biochimică a sângelui este foarte rea. Fapt care s-a tăinuit în perioada din 15 februarie. Mâine intenționăm să mergem la Gheorghe și să facem interpelările respective și să solicităm etaparea sa la Penitenciarul nr. 16, Pruncul, unde Gheorghe ar putea fi consultat de un medic și acordat asistență medicală”, a declarat avocata Angela Istrate.

UNIMEDIA amintește că astăzi urma ca judecătorii să pronunțe sentința finală în dosarul fostului polițist de frontieră, însă s-a amânat pentru data de 20 martie.

Presupusa persoană violată a fost audiată, însă în lipsa învinuitului și a apărătorilor.

„Gheorghe a avut și el dreptul să participe la aceste audieri și să pună întrebări. Dânsul a pregătit 49 de întrebări către ea”, a declarat avocata lui Petic pentru jurnaliști.

Amintim că săptămâna trecută procurorii au solicitat 4 ani de închisoare pentru învinuit.

De menționat că sediul Judecătoriei Orhei a fost împânzit astăzi de polițiști, carabinieri și mascați. Protestatarilor și reprezentanților mass-media le-a fost interzisă prezența la ședința în cauză, unica televiziune căruia i s-a permis este un post afiliat liderului PD, Vlad Plahotniuc.

Amintim că la 28 februarie, în cadrul unei noi ședințe de judecată, procurorii au solicitat 4 ani de închisoare pentru Gheorghe Petic și aplicarea unei amenzi de 32 de mii 500 de lei și achitarea a 65 de mii de lei drept prejudicii cauzate statului.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

La trei zile, pe 15 octombrie 2018 a avut loc prima ședință de judecată în cazul fostului polițist de frontieră. Inițial, Petic s-a aflat în închisoarea din Nisporeni, de unde a fost transferat la Bălți, iar la mijlocul lunii decembrie 2018, acesta a fost transferat în penitenciarul din Rezina.

Oamenii legii au publicat înregistrarea de la 112 a apelului femeii care ar fi fost violată.

În iulie 2018, acestuia i-a fost spartă pagina de Facebook și e-mailul personal.

Gherghe Petic este și fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.


Pub