Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biroul lui Zelenski, ascultat de…

Biroul lui Zelenski, ascultat de către Serviciul de Securitate al Ucrainei. Cum comentează SSU

FILE PHOTO: Volodymyr Zelenskiy, presidential candidate for Ukraine's election , leads in polls. January 25, 2019. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi/File Photo

Material de pe Hromadske

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) informează că dispozitivele de ascultare în biroul candidatului la prezidențiale Volodimir Zelenski, găsite de poliție, într-adevăr aparțin SSU. În același timp, în declarația de pe site-ul SSU, se arată că intenția a fost de a asculta o altă persoană, nu pe candidatul la funcția de șef al statului ucrainean.

În declarație se precizează despre efectuarea unor acțiuni operativ-tehnice în or. Kiev, str. Belorusskaya 16, de către SSU, care au avut loc în conformitate cu prevederile legale.

„Declarăm cu toată responsabilitatea că aceste măsuri nu au nicio legătură cu vreun candidat la prezidențialele din Ucraina și nici cu cineva din apropiații acestora. Pe adresa indicată nu este înregistrat niciun oficiu care ar avea vreo tangență cu candidații la prezidențiale. Toate acțiunile au loc în baza unei hotărâri judecătorești și se referă la o persoană care nu are nimic în comun cu campania electorală”, a informat Serviciul de Securitate.

Pe 4 martie 2019, lângă biroul lui Volodimir Zelenski au fost găsite dispozitive pentru ascultare. În acest sens, reprezentanții legii au deschis un dosar penal.

Conform ultimelor sondaje din Ucraina cu privire la alegerile prezidențiale, pentru Volodimir Zelenski sunt dispuși să voteze peste un sfert din alegătorii potențiali.

Comitetul Alegătorilor din Ucraina i-a cerut candidatului să plătească din fondul electoral difuzarea filmului „Sluga Naroda 3” (n.r.: Sluga poporului 3), deoarece au depistat în conținutul filmului elemente de agitație electorală în favoarea lui Zelenski.

Recent, reprezentanții Rețelei Civice „OPORA” din Ucraina, au declarat că concertele gratuite, organizate de Studioul „Kvartal 95”, pot fi considerate o mituire a alegătorilor, în favoarea lui Volodimir Zelenski.

Pe 25 ianuarie, Volodimir Zelenski s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la președinție, reprezintând Partidul „Sluga Naroda”.

Campania electorală a început pe 31 decembrie 2018, iar Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a înregistrat 44 de candidați. Primul tur va avea loc pe 31 martie, curent.

Sursa: Hromadske
Foto:  REUTERS/Viacheslav Ratynskyi