Plahotniuc către blocul ACUM: Trebuie să-și asume criza pe care o provoacă

plahotniuc

Liderul PD, Vlad Plahotniuc spune că blocul ACUM se va face responsabil de criza politică dacă aceștia nu intră într-o coaliție cu PD. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru deschide.md.

În interviul pentru deschide.md, Plahotniuc nu spune prea multe lucruri, dar cel puțin am reușit să identificăm unele esențiale.

PDM nu a atacat pe nimeni în campanie, spune Plahotniuc.

„Și, apropo, în toată campania electorală, Partidul Democrat nu a atacat pe nimeni, nu a folosit nici o clipa limbajul urii și al dezbinării, am răspuns doar atunci când am fost atacați pe nedrept, însă și atunci am făcut-o decent”.

Despre invitația la dialog trimisă către blocul ACUM. Spune că au vrut să fie tot secret, pentru a nu pune presiune. (dar lumea oricum a aflat n.r.):

Noi am trimis acea invitație către liderii Blocului ACUM fără să o facem publică și fără ca măcar să anunțăm public că am trimis-o, tocmai pentru a evita astfel de interpretări și a încerca la modul cel mai serios să avem o primă discuție cu ei, pentru a înțelege mai întâi dacă putem găsi calea care să ne așeze la masa negocierilor”.

Întrebat dacă vor „mai bate” la ușile blocului ACUM, Plahotniuc a spus că „nu trebuie să fie făcute presiuni”. Asta în prima propoziție, pentru că în următoarea nu ezită să-i facă responsabili de probabilul eșec al acestei tentative. 

Cred că înțeleg și singuri că vor fi direct responsabili dacă se ajunge la alegeri anticipate și dacă țara intră în criză”.

Plahotniuc reamintește despre blocul electoral și despre „diversitatea acestuia”, și evident pe lipsa de experiență politică.

Nu uitați că este vorba despre un bloc electoral format din mai multe partide, formațiuni noi, cu oameni fără experiență în politică, oameni care au ajuns în Parlament pe discursul acesta de ură la adresa guvernării. Eu nu-i critic pentru asta, a fost o strategie cu care au luat câteva mandate, întotdeauna există un electorat care este împotriva guvernării și ei s-au adresat acestui electorat”.

Mai readuce aminte încă odată despre cine va fi vinovat pentru că nu vor ieși la negocieri. 

Deputații aleși ai Blocului ACUM trebuie să-și asume criza, pe care o provoacă în țară, în cazul în care refuză dialogul și aleg calea haosului”.

PDM-ul va face tot posibilul din punct de vedere politic pentru a evita o nouă criză de genul celei de la începutul anului 2016. Reamintim că acea criză „s-a rezolvat” prin cooptarea a 14 deputați de la PCRM și 7 deputați (inițial) de la PLDM. 

Ceea ce vă spun sigur este că Partidul Democrat va face tot ce poate din punct de vedere politic pentru evitarea unei noi crize, de tipul celei în care era țara la începutul anului 2016

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente