/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ A 26-a încercare ... eșuată. Avocații lui Veaceslav Platon, dar și membrii Uniunii Avocaților, au încercat să intre în penitenciar, însă fără succes

missing
05 martie 2019, ora 19:39

Președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița, a rămas uimit după ce a văzut că atât el, cât și ceilalți avocați au fost ignorați de colaboratorii penitenciarului 13.

„Personal mie domnul Pîntea mi-a promis că la 15:15 astăzi toți avocații vor avea acces la clientul lor. Telefonați-l vă rog încă o dată. Fiindcă eu deja aștept aici 30 de minute să mă conving într-adevăr că avocații vor avea acces”.

Motivul invocat de angajații penitenciarului a fost că înăuntru nu ar fi destul spațiu pentru a organiza întrevederea cu avocații. Apărătorii lui Platon, însă, consideră că acest motiv este absurd.

Dulăpioarele acestea sunt pentru avocați. Avocații care intră la întrevedere lasă lucrurile personale. Dacă ne uităm, observăm cam toate sunt libere, cu mici excepții. Dovada este că toate celulele pentru întrevederile cu avocați sunt libere. Unii colegi care au ieșit ne-au spus nouă că-s libere. Deja noi stăm de o oră și nu putem afla din ce cauză nu putem intra, necătând la faptul că nouă ne-au promis”, Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon.

În aceste condiții, membrii Uniunii Avocaților au promis că vor discuta subiectul mâine, în cadrul unei ședințe operative. Aceștia zic că vor face totul pentru ca cei responsabili de îngrădirea accesului să fie pedepsiți.

Fărădelegile urmează să fie stopate imediat, foarte repede. Dar pentru domnul Pîntea, iarăși, propunerea mea personală, pur și simplu ca jurist, scrieți autodenunț cât nu-i târziu. Deoarece autodenunțul va fi luat în considerație mai târziu de către instanța de judecată”, Veaceslav Țurcan, membru al Uniunii Avocaților.

Revoltați de starea lucrurilor, avocații lui Veaceslav Platon au solicitat Procuraturii să înceapă urmărea penală pe numele șefului penitenciarului, Igor Pîntea. L-am sunat pe acesta, însă avea telefonul deconectat. Nici responsabilul de comunicare cu presa de la Administrația Națională a Penitenciarelor nu a putut să ne ofere o reacție, pentru că nu a reușit să dea de șeful închisorii. Avocații lui Veaceslav Platon nu pot intra la clientul lor de o lună. Recent, rudele omului de afaceri au primit un mesaj că acesta ar fi fost injunghiat. Avocatii poporului sustin ca au discutat cu el si ca se afla intr-o stare satisfacatoare. Ulterior, au incercat sa medieze conflictul intre seful penitenciarului si avocati. Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 18 ani de pușcărie în dosarul privind fraudele de la BEM. El a fost condamnat la încă 25 de ani de pușcărie în dosarul companiilor de asigurări și coruperea mascaților de la Pantera. De fiecare dată, se declara nevinovat.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram