Vladimir Zelenskii conduce detașat în ultimul sondaj de opinie din Ucraina, privind preferințele alegătorilor la alegerile prezidențiale

Actorul de comedie Vladimir Zelenski îşi măreşte avansul faţă de principalii săi contracandidaţi în cursa pentru alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura la 31 martie în Ucraina, potrivit unui nou sondaj de opinie, transmite Agerpres.

Foto: Youtube

Conform sondajului realizat de grupul independent de evaluare „Rating” din Kiev, actorul este preferat de 25,1% dintre alegătorii care au declarat că se vor prezenta la urne.

Preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko, ce candidează pentru un al doilea mandat, se situează pe locul doi, cu 16,8% din intenţiile de vot, fiind urmat îndeaproape de fostul premier Iulia Timoşenko, cu 16,2% din simpatii.

La alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în statul ucrainean concurează în total 44 de candidaţi, ceilalţi însă rămân cu mult în urma primilor trei favoriţi: Iuri Boiko, 11,3% din intenţii, Anatoli Griţenko - 7,7%, Oleg Liaşko - 5,6% Andrii Sadovii - 3% etc, conform agenţiilor de presă ucrainene. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine 50% din voturi, aşa cum prevăd sondajele, primii doi se vor confrunta într-un al doilea tur de scrutin, programat să aibă loc la 21 aprilie.

Potrivit grupului de sondare „Rating”, sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2.500 de persoane în toate regiunile Ucrainei, cu excepţia peninsulei Crimeea.


Pub