(video) „Epopeea continuă”: Avocații lui Platon, din nou, n-au avut acces în penitenciar

Avocații lui Veaceslav Platon, din nou, n-au avut posibilitatea să-și vadă clientul. Aceștia au menționat că deja timp de o lună n-au avut acces în penitenciar.

Вячеслав Платон: за свободную Молдову. / Sursa:fb

Amintim că la data de 1 martie, avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, care asigură temporar atribuțiile de Avocat al Poporului, și un grup de angajați ai Oficiului Avocatului Poporului au vizitat Penitenciarul nr. 13 pentru a media conflictul apărut între avocații lui Veaceslav Platon și administrația instituției penitenciare.

De menționat că avocații lui Veaceslav Platon au menționat la data de 21 februarie că nu pot afla dacă clientul lor este viu sau mort. Asta după ce în presă au apărut informații precum că colegului de celulă al omului de afaceri i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a venit cu o reacție, menționând că administrația instituțiilor penitenciare nu restricționează accesul avocaților în penitenciare și creează toate condițiile pentru asigurarea respectării dreptului la apărare al persoanelor deținute.

„În legătură cu numărul mare de solicitări din partea avocaților privind accesul în Penitenciarul nr.13-Chișinău și numărul redus de spații pentru întâlniri, administrația locului de detenție își organizează activitatea în acest sens în măsura în care să fie asigurat acest drept tuturor persoanelor deținute în P.13, inclusiv deținutului Platon”, a declarat purtătorul Oleg Pantea.

De precizat că newsmaker.md a scris despre faptul că colegului de celulă al omului de afaceri Veaceslav Platon, Alexandru Sîrghi, a scris o scrisoare procurorului general, în care a declarat că i s-a propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale. De asemenea, Sîrghi susține că în acest caz au fost implicați fostul său avocat și procurorul Procuraturii Anticorupție, Andrei Baeșu. Foștii și actualii avocați ai lui Sîrghi spun că nu știu nimic despre asta.

UNIMEDIA amintește că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat în prima instanță la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.


Pub