Ziarul de Gardă. Condamnat la nouă ani de închisoare, avocatul Valerian Mînzat este vizat într-un nou dosar de escrocherie

Condamnat la nouă ani de detenţie într-un dosar de escrocherie, avocatul-vedetă, Valerian Mînzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializate, este vizat într-un nou dosar de escrocherie, care se află pe rolul Judecătoriei Bălți, transmite Ziarul de Gardă.

Foto: tv8.md

Prima ședință în acest dosar este programată pentru 19 martie curent.

Reprezentanți ai Procuraturii Generale au declarat pentru Ziarul de Gardă că dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, în baza unei plângeri depuse de o locuitoare a municipiului Bălți.

În cursul urmării penale, procurorii au stabilit că în vara anului 2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării unei spălătorii auto din centrul Capitalei, Mînzat a dobândit de la victimă 61 de mii de euro. Imobilul în cauză nici măcar nu îi aparținea lui Mînzat, iar prejudiciul cauzat victimei nu a fost restituit.

Vale­ri­an Mîn­zat a fost condamnat în luna august 2017 la 9 ani de închisoare, după ce în 2009, în urma unei înţe­le­ge­ri pre­a­la­bi­le cu Ion Taran, care, pe atun­ci, era şeful Secţi­ei inves­ti­ga­re a acci­den­te­lor rutiere a Comi­sa­ri­a­tu­lui Gene­ral de Poli­ţie, şi cu Dorel Găi­nă, şef al Secţi­ei asis­tenţă juri­di­că în cadrul Com­pa­niei de asi­gu­rări „Mol­da­sig” SRL, au însce­nat un acci­dent ruti­er, cu intenţia de a intra în pose­sia unei sume de bani de la acea com­pa­nie de asi­gu­ră­ri.


Pub