Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Coproprietarul benzinăriilor „Vento”, învinuit de…

Coproprietarul benzinăriilor „Vento”, învinuit de spălare de bani, a fost eliberat din arest preventiv după 12 luni

privesc.eu

Fostul administrator al rețelei de benzinării „Tirex-Petrol” și coproprietar al rețelei de benzinării „Vento”, Igor Borș, a fost eliberat după 12 luni de detenție, din motiv că legislația nu permite plasarea unei persoane în arest preventiv pe un termen mai mare de un an, transmite portalul Anticorupție.md. Omul de afaceri este învinuit de spălare de bani și evaziune fiscală.

Victor Munteanu, avocatul lui Igor Borș, a declarat pentru Anticorupție.md că procurorii au finalizat urmărirea penală și au transmis dosarul în judecată, ședința preliminară fiind programată pentru sfârșitul lunii martie, curent. Apărătorul a precizat că clientul său pledează nevinovat și că ar fi vorba de un atac raider pus la cale de „oameni foarte serioși”.

În total șapte persoane au fost reținute în acest dosar după ce pe 3 martie 2018 procurorii anticorupție au efectuat percheziții la oficiile unor companii specializate în distribuția combustibilului. Procuratura Anticorupție declara atunci că unul dintre învinuiți, care deține cota de participare de 60% în cadrul unei firme, specializate în distribuția combustibilului, de comun cu alţi complici, s-ar folosit de situaţia de serviciu, concomitent fiind și director al altui agent economic cu același gen de activitate şi ar fi utilizat resursele financiare şi administrative ale întreprinderii pe care o gestiona. Acesta, împreună cu persoanele interpuse, ar fi convertit şi  transferat bunurile de la un agent economic la altul, „de facto, participând la asociere prin acordarea de asistenţă şi ajutor în vederea comiterii acţiunilor de spălare de bani”.

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate 309 500 lei, 57 700 euro, 41 000 dolari, 50 000 lire sterline, un pistol şi o armă de vânătoare asupra cărora nu au putut fi prezentate documente de port armă, documente contabile şi alte bunuri ce au importanţă pentru justa soluţionare a cauzei.

 „Datario SRL”, denumirea juridică a rețelei de benzinării VENTO, activează din aprilie 2012, avându-i drept fondatori pe Andrian Borș (60%) și Igor Borș (40%). Firma este administrată de Ion Șahrai.

Foto: Igor Borș − stânga. Sursa:  privesc.eu