/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cine este Oleg Lipskii, socialistul care a câștigat inimile alegătorilor de la Botanica și aceștia l-au reales deputat

missing
04 martie 2019, ora 18:04

Socialistul Oleg Lipskii a fost reales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după ce a reușit să convingă electoratul de pe circumscripția nr. 23, Chișinău, Botanica, și circa 40% dintre alegătorii din această regiune au pus ștampila în buletinul de vot în rând cu numele acestuia. Lipskii a obținut circa zece mii de voturi sau cu aproximativ o mie de voturi mai mult de cât principalul său contracandidat Vasile Grădinaru.

Pentru anii 2017-2018, deputatul ales declară venituri de circa 308 de mii de lei din salariul plătit de Parlamentul Republicii Moldova, iar soția acestuia a obținut un salariu de peste 63 de mii de lei. Alte peste 135 de mii de lei acesta le-a obținut din indemnizații obținute la locul de muncă.

Oleg Lipskii mai declară două apartamente, ale căror valoare totală ajunge la 632 de mii de lei, și două garaje: unul de 32 300 de lei și altul, de peste 19 mii de lei.

Viitorul deputat din partea PSRM mai deține două automobile: un Chevrolet Calos, dobândit în 2016, cu peste 57 de mii de lei, și o Toyota Corolla de aproape 78 de mii de lei. Alte două mașini sunt în proprietatea familiei acestuia, cel mai scump fiind de aproape 140 de mii de lei.

Lipskii a fost director al companiei “MD-Trans” SRL, din octombrie 1993 până în ianuarie 2000; apoi a condus întreprinderea “Ваlcantrans” SRL. Socialistul este parlamentar din anul 2004.

Vezi și:

/VIDEO/ Un candidat din partea PSRM, care a donat partidului jumătate din venitul său, spune cum trăiește cu trei mii de lei pe lună

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram