/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Fostul administrator al rețelei de benzinării „Tirex-Petrol”, eliberat din arest preventiv după 12 luni

missing
04 martie 2019, ora 18:43

Victor Munteanu, avocatul lui Igor Borș, ne-a comunicat că procurorii au finalizat urmărirea penală și au transmis dosarul în judecată. Ședința preliminară a fost programată pentru sfârșitul lunii martie curent. Apărătorul a precizat că clientul său pledează nevinovat și că ar fi vorba de un atac raider pus la cale de „oameni foarte serioși”.

„La 1 martie 2018, Borș a procurat 40% din acțiunile SRL Datario, care deține rețeaua de benzinării Vento, iar la 3 martie a fost reținut. Igor Borș a fost director la Tirex-Petrol timp de 17 ani și a avut o reputație ireproșabilă. Acționarul majoritar Tirex-Petrol, compania elvețiană Mabanaft-Moldova GmbH, nu are pretenții față de el”, ne-a declarat anterior Victor Munteanu.

Portalul Anticoruptie.md a relatat că Igor Borș a fost reținut, la 3 martie 2018, împreună cu alți șase presupuși complici. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, învinuitul, „având calitate de director al altui agent economic, cu acelaşi gen de activitate, şi utilizând resursele financiare şi administrative ale întreprinderii pe care o gestiona, a acţionat concertat prin intermediul persoanelor interpuse, a convertit şi a transferat bunurile de la un agent economic la altul. De fapt, a participat la asociere, prin acordarea de asistenţă şi ajutor, în vederea comiterii acţiunilor de spălare de bani”, se menționează în comunicat.

„Persoanele implicate, arată același document, începând cu 2012, au urmărit scopul să obţină controlul şi, în unele cazuri, dobândirea proprietăţii asupra staţiilor PECO ce aparţineau unei întreprinderi mixte cu capital străin”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram