‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 10 mii de tone de struguri de masă au rămas în frigiderele din...

Peste 10 mii de tone de struguri de masă au rămas în frigiderele din țară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform estimării Asociației viticultorilor din Moldova, în frigiderele din țară au rămas circa 8 mii de tone de struguri. Dar ținând cont de faptul că, în Moldova există unele frigidere neînregistrate, experții susțin că rezervele efective sunt de aproximativ 10 mii de tone, scrie East-fruit.com.

Cu toate acestea, toți operatorii din industria viticolă remarcă cu regret faptul că, strugurii rămași sunt de o calitate proastă. În stare proaspătă, este aproape imposibil de a-i comercializa, deoarece boabele încep să curgă și să putrezească a doua zi după ce sunt scoși din frigider. Prelucrarea acestor struguri este încă posibilă, dar nu există cerere pentru acest produs.

La sfârșitul lunii februarie, prețurile angro pentru strugurii de masă din frigidere variau de la 4 la 7 lei/kg (0,24-0,42 dolari/kg). La sfârșitul toamnei anului 2018, prețul maxim a ajuns la nivelul de 14 lei/kg (0,84 dolari/kg). Cu acest preț, exportatorii au cumpărat struguri sortați și ambalați de cea mai înaltă calitate, dar în cantități mici. Operatorii de pe piață susțin că cel mai bun preț de comercializare a fost de 11 lei/kg (0,66 dolari/kg). Dar, la acest preț, viticultorii care aveau produse de înaltă calitate și frigidere moderne, nu s-au grăbit să-i vândă și așteptau ca prețurile în iarna să crească. Acest lucru nu s-a confirmat încă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›