Serbia: O nouă manifestaţie împotriva preşedintelui Aleksandar Vucic

Mii de persoane au participat sâmbătă la un nou marş de protest la Belgrad faţă de preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, transmite dpa.

Foto: DPA

În cea de-a 13 defilare, din tot atâtea săptămâni de mobilizare, manifestanţii au cerut libertatea presei şi organizarea de alegeri libere.

Manifestanţii au numit arterele pe unde au defilat "străzile minciunilor lui Aleksandar Vucic", mai scrie dpa, citând site-ul danas.rs.

Prima manifestaţie a fost organizată la 8 decembrie la apelul unor organizaţii cetăţeneşti şi cu sprijinul Alianţei pentru Serbia, un grup de zece partide de opoziţie de la stânga la extrema dreaptă.

Vucic, un ultranaţionalist devenit proeuropean, respinge acuzaţiile de autocratism şi a lansat o campanie în întreaga ţară denumită "Viitorul Serbiei" pentru a promova rezultatele politicilor sale.

Anul trecut, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de libertatea mass-media în Serbia, denunţând ameninţările, actele de intimidare şi violenţă împotriva jurnaliştilor, dar preşedintele Vucic a respins acuzaţiile, scrie agerpres.ro.


Pub