Încălzirea globală ar putea duce la dispariția norilor

În decurs de 100 de ani, Pământul ar putea rămâne fără norii stratocumulus, care protejează planeta de supraîncălzire. Rezultatele cercetătorilor Universității din California au fost publicate în revista Nature Geoscience.

Consecințele dispariției acestui tip de nori vor fi de amploare: cea mai mare parte a Oceanului Mondial nu va fi acoperită de razele solare iar temperatura medie pe tot globul va crește cu aproximativ 8 grade Celsius. Acest lucru va intensifica catastrofele naturale și va provoca o extincție în masă a animalelor și plantelor.

Cercetătorii declară că norii stratocumulus vor reapărea doar în cazul când concentrația de CO2 va scădea până la nivelul când pentru prima dată a apărut instabilitatea norilor.

Pe lângă schimbările din mediul înconjurător, încălzirea globală va afecta și sănătatea oamenilor: căldura va fi propice răspândirii infecțiilor iar rata de sinucideri va crește.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.