Analist politic: N-au fost în R. Moldova, din 90 încoace, alegeri care să arate atât de prost

Analistul politic Dan Dungaciu a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre alegerile parlamentare din Republica Moldova, scrie psnews.ro.

”Nu mai vorbesc de faptul că aducerea acestor oameni constituia o problemă, din moment ce tu ai adus aproape 40.000 de oameni dintr-o regiune transnistrială, în care partidele n-au intrat să-și facă campanie electorală. Practic tu iei niște cetățeni dintr-un spațiu pe care nu-l controlezi constitutional și în care partidele politice nu s-au dus să-și facă campanie. Deci ei au venit să voteze pe baza a ce? Sau care e logica prezenței la vot a unor cetățeni care n-au fost expuși campaniei electorale. Partidele n-au putut să meargă la cetățeni să facă campanie, care-i logica să voteze ? Aici se ridică un semn de întrebare. Au fost aduși cu autocarele, s-au au pus pe internet filmulețe în care se vedea limpede cum se pregăteau să fie plătiți acei oameni, deci ăsta este un element care e evident, cel puțin două circumscripții unde au venit acești oameni, este total compromis acest lucru de vedere și n-ar trebui să fie luat în considerare”, a precizat sociologul.

De altfel, Dan Dungaciu a declarat că se așteaptă un raport al alegerilor și că, doar România a recunscut voturile ca fiind ”libere și corecte”.

”Dincolo de asta, sigur că sunt multe aspecte care au grevat asupra unor sentințe foarte grăbite că alegerile au fost corecte și trebuie și procesul trebuie validat. Opoziția a spus că nu-i așa, că există multe probleme și ar trebui luate în considerare. Deocamdată raportul final nu l-am văzut , pozițiile politice încă n-au apărut cu excepția României care s-a grăbit să valideze raportul și să spună că alegerile au fost libere și corecte , deci România a fost primul stat care a dat un mesaj politic că aceste alegeri trebuie să fie recunoscute și asta în pofida declarațiilor pe care blocul ACUM le-a făcut cu o zi înainte ”, a menționat analistul politic.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.