Donald Trump, critici dure: Statele Unite nu vor deveni niciodată o ţară socialistă

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur o propunere a democraţilor privind reducerea emisiilor de carbon, despre care a spus că sună a socialism, adăugând că Statele Unite nu vor deveni niciodată o ţară socialistă, informează Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a declarat sâmbătă la Conferinţa de Acţiune Politică Conservatoare, un eveniment anual la care participă activişti şi politicieni conservatori din Statele Unite, că democraţii “îmbrăţişează socialismul”, făcând referire la un proiect privind reducerea emisiilor de carbon propus luna trecută de democraţi.

Trump a ridiculizat proiectul, denumit Green New Deal (Noua Înţelegere Verde), afirmând că ar duce la “abolirea completă” a industriei nucleare, gazului natural şi cărbunelui şi ar “elimina orice vehicul pe benzină de pe şoselele americane”.

Pe de altă parte, democraţii susţin că proiectul ar încuraja investiţiile în industria energiei regenerabile, unul din obiectivele propunerii fiind ca sursele de energie regenerabilă să acopere în totalitate consumul intern de energie al Statelor Unite în anul 2035.

Trump a afirmat că democraţii vor înlocui drepturile individuale cu “dominaţia guvernamentală” şi a denunţat “coşmarul socialist” din ţări ca Venezuela.

“Am mai spus şi voi spune din nou. America nu va fi niciodată o ţară socialistă”, a conchis Trump.

Preşedintele a criticat dur şi ancheta procurorului special Robert Mueller privind imixtiunile electorale ruse şi presupusele contacte între apropiaţi ai lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.