20:16:35 25.04.2024
Stiri

DECLARAŢIE // PD ar urma să propună Blocului „ACUM” funcția de PREMIER și o partajare a funcțiilor de 50/50

Politică 03.03.2019 11:34 Vizualizări13808 Autor: Ziarul National
DECLARAŢIE // PD ar urma să propună Blocului „ACUM” funcția de PREMIER și o partajare a funcțiilor de 50/50


Fostul președinte al PLDM, Viorel Cibotaru, este de părere că, după refuzul reprezentanților Blocului „ACUM” de a începe discuțiile cu Partidul Democrat (PD), formațiunea lui Vlad Plahotniuc va veni cu o nouă mișcare.

„Aștept o altă mișcare a PD-ului. Să propună, concret, ACUM-ului, un program hipereuropean și arhireformator. Apropierea de NATO, aderarea la UE, programe de integrare și cooperare intensivă cu România, Guvernul 50/50 (și postul de prim-ministru, of course!)”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Totuși, Cibotaru afirmă că în programul respectiv „va fi o virgulă-două care vor anihila toată propunerea virtuală”. „Asta pentru a demotiva Occidentul: „vedeți cât de departe eram gata să mergem...” Iarăși Maia și Andrei vinovați”, afirmă fostul președinte al PLDM.

De asemenea, acesta îndeamnă reprezentanții societății civile, analiștii politici, jurnaliștii să-i lase în pace pe reprezentanții „ACUM”.

„Toată presiunea pusă astăzi pe ACUM de a crea, cică, un ne-bloc cu PSRM pentru eliminarea „situațională” a PD de la putere are un scop clar: de a așterne o poveste cât se poate de credibilă pentru adevărata alianță PD-PSRM. Variante bune, însă, nu-s. Soluții miraculoase - nici atât. Cum a și anticipat mai multă lume, ne așteaptă un îndelungat și greu „război pozițional”, lupte „corp la corp” în Parlament, în instituțiile publice, în teritoriu. Societatea civilă trebuie să se reinventeze, revigoreze, reoptimizeze, să fie mai dinamică și mai self-sustenabilă, mai ingenioasă și... mai optimistă, la urma urmei! Vă rog, dați-le pace noilor politicieni, trecuți la un nivel mai înalt, intrați într-o nouă horă să se manifeste plenar, să inventeze ceva nou, să ne uimească cu altceva. Nu-i mai sâcâiți și învățați ce să facă. Lasă să se descurce singuri! Iar noi îi vom ajuta să nu alunece și să nu se prăpădească în labirinturile puterii...”, a mai adăugat acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md