Youtube a oprit comentariile de la clipurile în care apar copii. De ce au luat această decizie

youtube-1200×675
Foto: thenextweb.com

După probleme legate de arme, conspiraţii şi rasism, pedofilia este noul motiv pentru care partenerii companiei ameninţă să îşi retragă reclamele de pe Youtube.

În consecinţă, YouTube a decis să ia acţiune şi să oprească complet comentariile de la clipuri în care apar persoane minore, scrie go4it.ro.

După multe plângeri, YouTube a confirmat faptul că platforma sa are o problemă, în clipurile dedicate copiilor fiind prezenţi în comentarii mai mulţi utilizatori care încearcă să atragă minori. Întrucât companiile care cumpără spaţiu de reclamă pe clipuri pentru copii au ameninţat că îşi retrag suportul atât timp cât astfel de practici sunt acceptate pe platformă, YouTubea luat o decizie rapidă.

Momentan, toate clipurile cu şi pentru minori au comentariile complet închise. Zeci de milioane de clipuri video publicate pe YouTube nu mai afişează secţiunea de comentarii, iar conturile care au fost raportate pentru comportament ciudat, care să atragă copiii în conversaţii, au fost suspendate. YouTube va lucra acum pentru a realiza un algoritm care să depisteze automat astfel de comportament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente