/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cine este și ce averi declară candidatul care a obținut cele mai multe voturi pe circumscripția Orhei

03 martie 2019, ora 13:11

Ilan Șor, candidatul Partidului ȘOR (PP ȘOR) a acces în parlament cu voturile alegătorilor de pe circumscripția nr. 18. Ilan Șor are 32 de ani, este jurist de profesie, iar până la începerea campaniei electorale, a fost primarul orașului Orhei. De asemenea, el este președintele Partidului ȘOR, al clubului de fotbal Milsami, al Asociației Internaționale „Prosperarea Moldovei”, al Fundației „Miron Șor”, al Centrului Internațional Moldo-Israilean de Relații Economice Externe și Educație și al Consiliului Societății SRL „Avia Invest”.

Din funcția de primar, Ilan Șor a primit un salariu lunar de circa 5000 de lei, astfel, pentru ultimii doi ani, acesta declară un venit salarial de circa 124 000 de lei. Totodată, soția acestuia, interpreta cu Sara Șor, cu numele de scenă Jasmin, ar fi avut în ultimii doi ani un venit de patru milioane de ruble rusești sau circa un milion de lei.

Șor mai indică în declarația de avere un teren intravilan cu o valoarea de circa 640 000 de mii de lei; trei apartamente, o casă de locuit și un garaj, valoarea totală a imobilelor fiind de circa șase milioane de lei.

Proaspătul deputat indică în declarația de avere 20 de conturi bancare, în diverse valute, iar opt dintre acestea, deschise la Banca Socială și Unibank, sunt goale. Potrivit declarației, acesta păstrează pe conturi circa 132 000 de lei; 9 000 de euro și circa 1 000 de dolari. Șor mai declară hârtii de valoare și o cotă parte de circa 90% din Avantage SRL.

Ilan Șor indică în declarație că are și datorii, în sumă totală de aproape 35 000 de euro și peste 37 de milioane de euro.

Totuși, potrivit jurnaliștilor de investigație averile lui lan Șor sunt mai mari decât cele declarate pe hârtie. Mai multe detalii despre imobilele și automobilele de lux pe care le-ar deține candidatul, citiți pe Moldovacurata.md.

Ilan Șor mai figurează și în două dosare penale, deschise pentru frauda bancară, în unul dintre aceste dosare acesta a fost condamnat deja de prima instanță la șapte ani de închisoare, însă dosarul său se află pe rol la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor a ajuns în legislativ cu voturile a circa 18 mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram