/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cunoscutul regizor Steven Spielberg vrea ca filmele produse de platformele de streaming să nu fie nominalizate la Oscar

missing
03 martie 2019, ora 15:32

Regizorul american Steven Spielberg doreşte ca lungmetrajele produse de platformele de streaming, precum „Roma”, realizat de Netflix şi care a câştigat trei premii Oscar duminica trecută, să nu mai fie nominalizate la ediţiile viitoare ale galelor organizate de Academy of Motion Picture Arts and Sciences din SUA.

Steven Spielberg îşi va prezenta argumentele în faţa unor colegi de breaslă la apropiata reuniune anuală a Consiliului Guvernatorilor din cadrul AMPAS, unde renumitul cineast american va propune o schimbare a regulamentului instituţiei, prin care să se interzică serviciilor de streaming, precum Netflix, Amazon şi Hulu, să mai concureze la premiile Oscar dacă producţiile lor nu intră mai întâi în circuitul cinematografic. Informaţia a fost publicată în premieră pe site-ul Indiewire, scrie Agerpres.

„Steven crede cu fermitate în diferenţele care există între sistemul de streaming şi sistemul cinematografic”, a declarat un reprezentant al companiei sale de producţie, Amblin Entertainment.

Nu este pentru prima dată când Steven Spielberg îşi exprimă sentimentele pe care le are faţă de diferenţele existente între marile ecrane de la Hollywood şi micile ecrane de televiziune.

„Odată ce te dedici unui format de televiziune, eşti un realizator de filme TV”, a declarat cineastul, în 2018, într-un interviu pentru ITV News, în care a vorbit despre limitele tot mai vagi ce separă diversele formate media. „Cu siguranţă că meriţi – dacă este un show TV bun – un premiu Emmy, dar nu un Oscar”, a adăugat el.

Vestea despre propunerea pe care o va face Steven Spielberg a determinat o reacţie din partea regizoarei Ava DuVernay, al cărei film „13th” a fost produs şi distribuit de Netflix. Remarcând faptul că apropiata întrunire a Consiliului Guvernatorilor din cadrul AMPAS se va ţine cu uşile închise, Ava Duvernay a spus că speră că acel consiliu „va avea cineaşti în camera de şedinţe sau va citi declaraţii ale unor regizori care au păreri diferite”.

„Roma” a fost nominalizat la 10 categorii la premiile Oscar, iar „The Ballad of Buster Scruggs” la trei categorii de premii.

Printre alte producţii ale unor platforme de streaming se remarcă filmul „Cold War”, produs de Amazon, care a primit trei nominalizări la premiile Oscar din acest an, fără să câştige însă vreun trofeu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram