/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un partid eurosceptic ar putea deveni una din principale forţe politice estoniene în urma alegerilor

03 martie 2019, ora 19:01

Partidul Poporului Conservator din Estonia (EKRE, populist-eurosceptic), formaţiune marginalizată de restul partidelor estoniene, ar putea deveni una din principale forţe politice de la Tallinn în urma alegerilor legislative care se desfăşoară duminică, scrie Mediafax.

Aproape un milion de persoane sunt eligibile să-şi exercite dreptul la vot pentru a alege pe cei 101 de membri ai Parlamentul Estoniei (Riigikogu).

Partidul de Centru (social-liberal), al premierului Jüri Ratas, Partidul Reformei şi Partidul Social-Democrat, care face parte din coaliţia de guvernare, sunt principalii competitori, dar popularitatea formaţiunii EKRE a crescut masiv în ultimii ani, în special în zona rurală.

Toate partidele majore au exclus posibilitatea unei colaborări cu Partidul Poporului Conservator din Estonia, cunoscut pentru retorica populistă, antiimigraţie, xenofobă şi eurosceptică.

Principalele forţe politice de la Tallinn susţin apartenenţa Estoniei la UE şi NATO, organizaţii care joacă un rol cheie în ceea ce priveşte securitatea micului stat baltic. Ţările baltice se simt ameninţate de intensificarea agresivitatea Rusiei în urma crizei din Ucraina din anul 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram