image
Sursa foto: MobileSyrup.com

Canada a iniţiat procedura de extrădare în SUA a directorului financiar Huawei

Guvernul Canadei a iniţiat, vineri după-amiază, procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar al companiei chineze Huawei, Meng Wanzhou, dar decizia va fi luată de o instanţă judiciară, scrie Mediafax.

"Astăzi, oficiali din cadrul Departamentului canadian al Justiţiei au aprobat oficial lansarea procedurii de extrădare în cazul lui Meng Wanzhou", se arată într-un comunicat al instituţiei transmis vineri, informează site-ul GlobalNews.ca.

Decizia privind extrădarea în Statele Unite va aparţine justiţiei din Canada, informează BBC.

Departamentul american al Justiţiei a decis în ianuarie inculparea companiei Huawei şi a directorului financiar Meng Wanzhou pentru conspiraţie de încălcare a sancţiunilor impuse Iranului.

Meng Wanzhou a fost arestată în Canada pe 1 decembrie 2018, la solicitarea Statelor Unite.

China denunţă un caz politic, care intervine în contextul negocierilor cu Statele Unite pe tema reglementărilor comerciale.

Pe fondul tensiunilor, un cetăţean canadian a fost condamnat la moarte de o instanţă judiciară din China pentru trafic de droguri. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a acuzat Administraţia de la Beijing că utilizează arbitrar pedeapsa capitală. Alţi doi cetăţeni canadieni au fost arestaţi recent în China.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: