În atenția celor ce vor să călătorească în Veneția: Începând din anul 2020, autoritățile vor impune o taxă turiștilor care vor să viziteze orașul

Consiliul Veneției a votat o lege locală prin care turiștii vor plăti o taxă de intrare de 3 euro pe zi. Banii vor fi folosiți pentru întreținerea orașului care se degradează pe zi ce trece și în care numărul gunoaielor este în creștere.

Foto: Consilier Turism

Aproximativ 25 de milioane de turiști ajung în oraș în fiecare an, dintre care aproximativ 14 milioane petrec doar o zi aici. Mulți iau mâncare și băutură la pachet și astfel nu aduc venituri companiilor locale.

Consilierii au aprobat legea și vor să crească taxa la 6-10 euro începând din 2020, în funcție de numărul de turiști care vin în oraș în sezonul următor.

„Acesta este un punct de cotitură semnificativ în gestionarea fluxurilor turistice din Veneția”, a spus primarul Luigi Brugnaro, potrivit Reuters, citat de libertatea.ro.

Populația din Veneția a scăzut rapid în ultimele decenii, de la aproximativ 175.000 de persoane după al Doilea Război Mondial la aproximativ 50.000 de astăzi.

Toți rezidenții se plâng acum de numărul mare de turiști care a dus la creșterea costurilor cu chiria și curățenia. Noua taxă va intra în vigoare începând cu luna mai.


Pub