Cel mai emoționant moment pentru Laura Codruța Kovesi la audierile din Parlamentul European

Procurorul Laura Codruța Kovesi, care candidează pentru funcția de șef al nou-înființatului Parchet european, a povesit despre audierea din comisia LIBE a Parlamentului European. Ea a dezvăluit când a avut cele mai mari emoții și ce a impresionat-o cel mai mult, într-un interviu pentru Europa FM.

Foto: Viata Libera

Cele mai mari emoții le-a avut înainte de a a intra la audieri: „Știam că sunt multe așteptări, și eu aveam mari așteptări de la mine”, a spus ea.

„Am început prezentarea și apoi intri pe modulul luptă, te concentrezi pe ce ai de făcut. Așteptam momentul de întrebări și răspunsuri, pentru că mă exprim mai ușor când vorbesc decât atunci când citesc. Mă așteptam să fie și întrebări neplăcute, și atitudini mai puțin prietenoase sau mai prietenoase”, a explicat Kovesi.

Ea a spus că cel mai emoționant moment a fost atunci când cei doi contracandidați ai ei, francezul Jean-François Bohnert și germanul Andreas Ritter, au îmbrățișat-o și i-au urat succes, înainte de audieri, scrie digi24.ro.

„E normalitatea, ne concuram pe niște principii, și eu le-am urat succes”, a spus Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi în comisiile LIBE și CONT ale Parlamentului European. Ea s-a situat pe primul loc și în urma interviului cu comisia de experți. În schimb, în COREPER, votul la nivel de ambasadori ai țărilor UE a plasat-o pe locul al doilea, în urma lui Bohnert.

Urmează acum o negociere între parlament și consiliu, în urma căreia se va decide noul șef al Parchetului European.


Pub