Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Mesajul transmis lui Dodon…

(VIDEO) Mesajul transmis lui Dodon de către un veteran al conflictului de pe Nistru, care a migrat în Irlanda

Un grup de moldoveni stabiliți în Irlanda au mers astăzi la Ambasada Rusiei de la Dublin pentru a  aprinde o lumânare în memoria celor căzuți în conflictul de pe Nistru din 1992.  Totodată, ei au cerut respectarea angajamentelor luate la Summitul de la Istanbul din 1999 de retragere a armatei ruse și au scandat „Armata rusă afară!”

În același context, politicienii de la Chișinău au fost îndemnați să termine cu afacerile pe care le au în zona transnistreană. „De 27 de ani vedem că această enclavă rămâne aici numai pentru a nu permite Moldovei să se îndrepte spre România și spre Europa”, a spus unul dintre manifestanți.

Citiți și: Veteranii migranţi, despre ţara în care Dodon e preşedinte, iar Ţuţu – deputat

De asemenea, Alexei Verdeș, veteran al conflictului de pe Nistru, stabilit de 18 ani în Irlanda, a venit cu un mesaj către președintele Igor Dodon. „Ești trădătorul nației!”, a spus Alexei Verdeș.

În Războiul de pe Nistru au decedat 13 soldaţi, sergenţi şi ofiţeri ai Armatei Naţionale. Numărul civilor decedaţi se ridică la ordinul sutelor. În 2010, Parlamentul de la Chişinău a desemnat ziua de 2 martie drept „Zi a Memoriei”.