04:24:30 24.04.2024
Stiri

DOC // PD și-a desemnat NEGOCIATORII în vederea creării unei ALIANȚE cu Blocul „ACUM”. Cine sunt aceștia și ce îndemn au lansat

Politică 02.03.2019 21:06 Vizualizări4260 Autor: Ziarul National
DOC // PD și-a desemnat NEGOCIATORII în vederea creării unei ALIANȚE cu Blocul „ACUM”. Cine sunt aceștia și ce îndemn au lansat


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu sunt reprezentanții formațiunii care vor purta negocieri în vederea creării unei coaliții cu Blocul „ACUM”. Cel puțin, așa reiese din textul unei scrisori pe care ar fi trimis-o democrații copreședinților „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„În conformitate cu rezultatele alegerilor parlamentare și cu numărul de mandate obținut în urma acest scrutin, PD vă transmite propunerea de a avea o primă întâlnire consultativă pe marginea formării, împreună, a unei majorități parlamentare. Întâlnirea ar putea avea loc în zilele care urmează, la o dată care vă este convenabilă și pe care o vom stabili de comun acord”, se arată în scrisoarea adresată Maiei Sandu și Andrei Năstase.

În același context, democrații propun ca negocierile să fie purtate la nivel de lideri de partid: „Pentru o cât mai bună consistență și legitimitate a consultărilor, propunem ca acestea să se desfășoare la nivel de lideri de partid. PD va fi reprezentat de președintele partidului Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Pavel Filip și vicepreședintele Andrian Candu. Ulterior, în cazul în care se va considera necesar, echipa ar putea fi lărgită cu persoane care să vină cu expertiza necesară pe diferite domenii de discuție”.

În scrisoarea semnată de Vlad Plahotniuc se mai spune că PD dorește formarea, într-un timp restrâns, a unei majorități parlamentare. „PD dorește să contribuie la formarea unei majorități parlamentare, în timp cât mai scurt după validarea mandatelor de deputat, astfel încât să poată fi instalat noul Guvern și să se poată trece la îndeplinirea angajamentelor pe care cu toții ni le-am asumat în fața cetățenilor”.

Menționăm că anunțul privind invitația adresată Blocului „ACUM” a fost făcut public vineri de vicepreședintele democraților, Vlad Cebotari. Acesta a reiterat invitația, spunând că PD nu a primit niciun răspuns la invitația expediată la începutul săptămânii.

La rândul lor, reprezentanții „ACUM” au declarat că nu vor răspunde la mesajele democraților și le-au recomandat acestora „să nu-și piardă timpul cu scrisorele”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md