/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Astăzi se va decide cine va reprezenta Moldova la Eurovision 2019. Lupta se va da între 10 concurenți

missing
02 martie 2019, ora 16:02

Astăzi se va desfăşura finala selecției naționale Eurovision 2019 și va deveni cunoscut concurentul care va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional care va avea loc în acest an la Tel Aviv. 

Cei zece concurenţi, care au trecut preselecțiile anterioare, vor evolua în această seară pe scena Eurovision 2019 în cadrul finalei naţionale. Show-ul LIVE va avea loc la televiziunea publică Moldova 1 şi va fi transmis, în direct, cu începere de la 21:15, la Moldova 1, Radio Moldova Actualităţi, Radio Moldova Muzical, Radio Moldova Tineret şi de portalul TRM.MD.

Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision Song Contest 2019 în a doua semifinală, ce va avea loc pe 16 mai. Alături de reprezentatul Republicii Moldova pe scena de la Tel Aviv vor urca interpreţi din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta. La Eurovision 2019 vor concura interpreţi din 43 de ţări.

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) este pentru al 15-lea an consecutiv organizatorul naţional al concursului Eurovision Song Contest. În 2018, Republica Moldova a fost reprezentată de către trupa DoReDos.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram