/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Circumscripția Călărași a trimis în Parlament un democrat. Ce funcții a ocupat anterior Nicolae Ciubuc și ce averi declară

missing
02 martie 2019, ora 17:38

Exponentul Partidului Democrat (PD) Nicolae Ciubuc a câștigat alegerile pe circumscripția nr. 15, Călărași. Ciubuc are 39 de ani și de profesie este jurist. Anterior, Nicolae Ciubuc a deținut funcția de director-adjunct și director interimar al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, a fost membru al Consiliului de administrație SA „Franzeluțaˮ; președinte al Consiliului de administrație ÎS „Moldagrotehˮ ș.a.

Potrivit jurnaliștilor din cadrul proiectului Moldova Curată, Ciubuc a făcut parte din PLDM, iar la alegerile locale din 2015 a devenit consilier raional la Nisporeni din partea acestui partid.

Aceeași sursă scrie că, în anul 2015, când Nicola Ciubuc era șef la AIPA, Comisia Națională de Integritate a efectuat un control al averii lui Nicolae Ciubuc, în privința căruia o persoană a depus sesizare, susținând că acesta nu și-ar fi declarat casa în care locuiește și mașina.  Potrivit actului de constatare al CNI, Ciubuc a explicat că, în lipsa unei locuințe proprii, trăiește din anul 2014 în casa cumnatului său, stabilit în Italia, asupra căreia are drept de posesie. Locuința se află în suburbia Durlești a capitalei. Nu a indicat-o în declarația pentru anul 2013 întrucât atunci încă nu o folosea. Despre mașină, Nicolae Ciubuc a declarat că a utilizat mai multe mașini, ale rudelor sau prietenilor săi, însă nu le-a declarat pentru că nu îi aparțin. De asemenea, în urma verificărilor, CNI a constatat că Nicolae Ciubuc nu a declarat cinci conturi bancare salariale, însă a clasat cazul, invocând ”lipsa încălcării intenționate”.

Potrivit declarației din acest an, depusă la CEC, în ultimii doi ani, candidatul PD a obținut peste 737 000 de lei din salarii și circa 28 000 de lei, în calitate de dividente de la SA Franzeluța. De asemenea, acesta declară și indemnizații în sumă de șapte mii de lei de la Consiliul Raional Nisporeni.

Ciubuc are un teren intravilan, care ar valora circa 154 500 de lei; o casă de locuit de 678 000 de lei sau aproximativ 35 000 de euro; un garaj și un alt tip de imobil, din categoria șase (n.r. alte bunuri imobiliare, inclusiv cele nefinalizate), care ar valora circa 40 000 de lei. Candidatul conduce un BMW 525, produs în anul 2006, a cărei valoare, potrivit declarației, este de 5000 de euro.

Nicolae Ciubuc mai are și două credite, unul, de 2000 de euro, iar altul, de 150 000 de lei.

Candidatul PDM a fost trimis în legislativ de voturile a peste 10 mii de alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram