PD cheamă blocul ACUM la discuții pentru a forma o alianță. PAS: „Avem prea mult respect pentru cetățeni ca să intrăm în târguri cu bandiții”

Partidul Democrat cere partidelor PAS și Platforma DA să facă o alianță cu PD. În acest sens, Partidul Democrat a trimis scrisori prin care cheamă partidele la discuții. Declarațiile au fost făcute de către vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Cebotari le-a recomandat celor din PAS și Platforma DA să dea dovadă de maturitate politică și să vină la discuții, astfel, în caz contrar, ne vom aștepta la alegeri anticipate. „Blocul ACUM încă nu a dat răspuns”.

Partidului Acțiune și Solidaritate spune că nu are de gând să răspundă la această scrisoare. „Nu le-am răspuns și nici nu le vom răspunde. Plahotniuc și PD au furat, au mințit, au umplut țara cu propria murdărie, iar în prezent caută târguri? Pentru ce? Ca să poată fura mai departe? Avem prea mult respect pentru cetățeni ca să intrăm în târguri cu bandiții. Le recomandăm să nu mai piardă timpul cu scrisorele”, se arată într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA de către reprezentanții Blocului ACUM.

Vicepreședintele PD-ului mai spune că ar putea face coaliție și cu celelalte partide. „Noi am preferat ca lista noastră să o începem cu Blocul ACUM”.

UNIMEDIA amintește că deputatul Sergiu Sîrbu cere Curții Constituționale să se expună pe margine împuternicirilor unui guvern în exercițiu în cazul unui blocaj parlamentar. O sesizare în acest sens a fost depusă la CC.


Pub