Sergiu Sîrbu: „Poate a fost o eroare pur tehnică. Cârnaț aberează”

Sergiu Sîrbu a comentat declarația lui Teodor Cârnaț care a remarcat că democratul ar fi copiat în sesizarea sa către CC un pasaj dintr-o sesizare anterioară.

Foto: UNIMEDIA

„Poate a fost o eroare pur tehnică. Noi când facem sesizări suntem obligați să respectăm forma sesizării și argumentele anterioare, dacă există cazuri asemănătoare”, a spus Sergiu Sîrbu pentru UNIMEDIA.

Întrebat de cazurile în care anterior CC a respins sesizări pe motiv de greșeli tehnice sau gramaticale, Sîrbu a spus că „acesta nu este motiv de respingere. Pentru aceasta este ședință publică în fața Curții unde se clarifică toate detaliile. Cârnaț aberează. Codul jurisdicției constituționale prevede care sunt cerințele. Sesizarea noastră este perfect conform cerințelor. Suntem gata să discutăm pe fond, dar nu să discutăm virgule. Nu este competeța lui Cârnaț și a Curții să decidă admisbilitatea”.

În 2015, Curtea Constituţională a restituit, fără a examina fondul, sesizarea comună a fracţiunilor PLDM şi PSRM privind avizarea iniţiativei de revizuire a unor articole din Constituţie, invocând inadvertențe tehnice, scria Radio Chișinău.

Amintim că ieri, vicepreședintele partidului Voința Pporului, Teodor Cârnaț, a spus că, în sesizarea sa către Curtea Constituțională, ar fi copiat un pasaj dintr-o altă sesizare, depusă anterior la CC.


Pub